Fotografiranje kuća za odmor – tehnike i savjeti

U poslu, životu i marketingu sve je stvar prezentacije. Pod tim ne mislim isključivo na same materijale već što oni prikazuju! Fotografiranje kuća za odmor nije tu iznimka. Bitno je adresirati što i zašto prezentiramo kako bi imali uspjeha u tom podvigu.

 

(Noćna fotografija – detalj volte)

 

Ovaj vikend sam imao priliku fotografirati jednu jako interesantnu kuću za odmor u Sv. Vidu kod Malinske. Radi se o prezentaciji za turizam tj. izradi fotografija za booking. Ako opet spomenemo pitanje sa početka članka – što ćemo prezentirati fotografijama ove kuće?

U današnje vrijeme uz toliko konkurencije, osim samog smještajnog kapaciteta puno je bitnije kako isprezentirati priču odmora i svih divota koje vas očekuju u nekoj kući za odmor. Uz pomoć odličnih domaćina (Zdenko i Andrea) uspjeli smo prezentirati njihov smještaj na najbolji mogući način!

 

(Bitnost dnevnih i noćnih fotografija!)

 

Radi se o miksu kliničkih fotografija smještaja i fotografija detalja, priče oko gastronomije i detalja u kući te oko nje. Ono što često ljudi previde u prezentaciji je činjenica da često detalj govori više kupcu po pitanju emocija nego širi kut ili općenita informacija!

 

(Set fotografija detalja – pričaju mnogo zar ne?)

 

Ako si opet postavimo pitanje zašto nešto prezentiramo doći ćemo često do zaključka da želimo prenijeti neki vid emotivne komponente što je dakako teško ali nije nemoguće! Razlog više za noćne fotografije, lijepe gastronomske aranžmane i fotografije u kojima se gost može vidjeti iako još nije tamo! Gledajte svoju ponudu očima gostiju i prezentirajte smještaj kao da ga želite prodati sebi jer ako sami ne bi konzumirali takav sadržaj, zašto mislite da bi to učinili drugi ljudi?

 

(Pružite ono što gledatelji ne mogu postići sami – noćne fotografije su često emotivna poveznica koju želimo u našim materijalima zbog njihove efikasnosti!)

 

Pogledajte u prilogu i ostatak fotografija ove turističke priče iz Sv. Vida, a uskoro radimo novi blog o apartmanskim smještajima. Pošto je fotografiranje kuća za odmor opsežna tema koja se najbolje radi na primjerima, svakako ćemo vrlo skoro imati i novi blog vezan uz ovu temu stoga ne propustite iduće blogove i hvala vam!

 

(Tehničke fotografije detalja uz interesantna kadriranja i priču!)