Fotografiranje nekretnina

Fotografiranje nekretnina podrazumijeva niz tehnika i faza kako bi bilo uspješno. Kada govorimo o fotografiranju kuća za odmor i vila bilo da su fotografije za booking ili prodaju onda imamo ove faze pred nama:

  • fotografiranje interijera (širokokutne fotografije + fotografije detalja)
  • fotografiranje eksterijera (dnevne i noćne fotografije)
  • fotografiranje dronom (gdje ima smisla)

Fotografiranje ima za glavni zadatak prikazati što nekretnina nudi po pitanju kapaciteta, komfora, što je njoj osebujno, kako izgleda raspored imanja i okoliša, kako komuniciraju cjeline međusobno (raspored soba, aranžman sadržaja itd.). Fotografije za booking zahtijevaju čiste, tehničke fotografije koje prikazuju kapacitete i mogućnosti nekretnine s tim da set atmosferičnih fotografija svakako pomaže pri bookingu. Tada govorimo često o noćnim fotografijama koje nude drugačiji vizualni dojam nego dnevne fotografije. Detalji također pomažu istaknuti neke stvari koje bi promatraču možda promakle pri širokokutnim fotografijama, a vrijedi ih prikazati pojedinačno.

Fotografiranje dronom je također zanimljivo rješenje kada govorimo o prikazu cijelog imanja no odluka o korištenju drona ovisi o mikrolokaciji.

Pogledajte u privitku nedavne fotografije koje smo napravili za ovu modernu vilu u Krku: