Protector foto ruksak XL – prvi dojmovi

Super uzbudljivi dani jučer i danas! Nema dva dana kako sam dobio Protector foto torbe na review (ruksak XL i foto torba + torba za stativ) i već sam oduševljen!

LINK na proizvođača i foto ponudu > LINK

Moje dvije stare torbe su dale svoje i kako sve dođe u pravo vrijeme tako je ovaj review i priprema za vlog te cijeli ovaj proces neopisivi užitak – ugodno s korisnim kako se kaže (: No bacimo se mi na konkretne stvari, so without further ado:

 

Što tražim u dobrim foto torbama/ruksacima?

  • puno prostora
  • maksimalnu sigurnost
  • logiku aranžiranja prostora
  • dovoljno mogućnosti za pretumbavanje stvari
  • udobnost nošenja
  • što veću nosivost

 

Kao prvo, osim što je torba odlične veličine (meni je ova XL varijanta pala odlično!), praktički mi stane sve što imam osim 400mm koji ionako ide povremeno van, ciljano.

Crvena unutrašnjost bez zezancije izgleda odlično i fina je pod prstima. Baršunasta na dodir, djeluje vrlo uvjerljivo, gušt ju je koristiti.

 

a) Puno prostora – prvi zahtjev ovaj ruksak ispunjava bez problema. Pošto imam dva FF tijela, bitno mi je bilo da oba tijela stanu uz sve ostalo što imam. Prvi zahtjev – nailed it! (edit: da drugi fotić je u ruci i fotka, a ne u torbi jer inače ne bi bilo fotke hehe)

PS. Pretinci s unutarnje strane za razne sitnarije poput baterija, kartica, krpica itd. su mrežašti i prostrani. Isprva mi se činio nedostatak malih džepića za npr. kartice poput greške ALI mrežica djeluje kao puno preglednije rješenje, a sam materijal je jako čvrsto nategnut i ništa od sitnica ne “pleše” dok nosim tako da je ovo zapravo dobrodošlo rješenje!

 

b) Maksimalna sigurnost – drugi zahtjev dolazi sa puno sumnje jer ako planiram nositi na teren svu opremu što imam koja košta puno novaca, želim osjećaj da je svemu u torbi “udobno”, sigurno i da ne riskiram nikakvu štetu opremi uz učestalo korištenje. Zasad imam osjećaj robusnosti i nemam sumnju da se nešto dešava u ruksaku kada ga zatvorim. Sve je uglavljeno fino, mekano, materijal je dovoljno debel i udoban da imam feeling da je oprema sigurno skladištena. Osjećaj sigurnosti ovisi uvelike i o robusnosti materijala, ne samo unutarnjih već i vanjskih!

Cijela torba je jako kompaktna, čvrsta i daleko od fragilnog! Kada ju primim u ruke ili stavim na leđa imam feeling da je to – to.

Osim fine veličine koja odlično sjeda na leđa, dolje su i male gumene nožice koje pridodaju robusnosti i omogućavaju torbi da lakše stoji uspravno, ako nam to treba.

 

Za paranoike, oko duplog glavnog patenta za pristup foto-opremi ima dvije “štipaljke” koje dodatno učvršćuju sigurnost zatvaranja glavnog dijela!

 

c) Logika aranžiranja prostora/dovoljno mogućnosti za pretumbavanje – uz dobar materijal i hrpu pregrada na čičak, ne vidim prepreku da si svatko može posložiti torbu točno onako kako želi. Ja sam svega dvije pregrade pomjerio kako bi si točno naštimao luft za oba fotića i odmah krenuo u akciju!

 

Torba ima masu pretinaca i otvora!

Osim vanjskog džepa, iza njega je još jedan džep u kojem su dva pretinca. S unutarnje strane su dvije ogromne pregrade za sitnice. Zbilja nemam feeling da mi nešto fali po tom pitanju kada gledam ruksak.

 

d) Udobnost nošenja/što veća nosivost

Na službenoj stranici je deklarirana težina praznog ruksaka 2,2 kg ali nemam taj feeling. Moram ga praznog staviti na vagu ali kada sam ga primio u moje Herkules ruke, zbilja se činio težak manje od kile! S obzirom da sam izvagao da potpuno pun teži mrvicu ispod 10 kg i torba nosi teret s lakoćom – ovo je zakon konfirmacija baš za onaj bitni sigurnosni aspekt!

Za dodatno olakšano transportiranje, gornja gumirana ručka je handy:

 

Što se nosivosti tiče, torba mislim da je spremna sve podnijeti. Pitanje je, jeste li vi? Sa obje strane može primiti po stativ (ili recimo stativ + slider?). Dvije kopče sa svake strane…

 

 

Po pitanju nosivosti, vidim da je puno stvari prošiveno duplo gdje će biti potencijalno većih sila, tako da sumnjam da će negdje doći do paranja, jedina moguća slaba karika ovog inače savršenog ruksaka može biti patent. Ne izgleda da je to slučaj jer je čvrst i uvjerljiv, ali testirati ću to dalje ovaj tjedan i javiti više u finalnom vlogu recenziji. Sviđa mi se što je patent zatvarač metalan, a ne metal + vezica jer mi se na starom upravo ta vezica strgala i ostao sam bez dva zatvarača na tom, sad bivšem, ruksaku! (Sad znate i zašto toliki fuss oko patenta hihi)

 

Na starom ruksaku mi je udobnost bila popriličan problem iako je bio višestruko manji i nosio je manje tereta jer je pokrivao leđa (ravno i mokra bi mi bila cijela leđa grrr) i iako su materijali relativno slični, Protector je odmor za moja ramena! Deblja tkanina i materijali, pravilnije raspoređena težina i bolji stražnji oblik torbe me odmara umjesto umara!

 

 

Dakako da torba ima i zakačku za učvrstiti naramenice tako da je čvrstoća i nosivost još bolja. Zanimljivo je metalno pojačanje koje može nositi dodatne terete ili stvari + mogućnost podešavanja po visini!

 

 

Zaključak blog osvrta na Protector ruksak prije vloga:

  • na fotkama u webshopu sam imao feeling da je Protector, iako domaća tvrtka, više nego obećavajuća no kada sam primio u ruke ruksak, dojam je porasao još nekoliko puta!
  • materijali koji su korišteni su vrhunski i cjelokupni dojam je da se autor pobrinuo da korisnici budu ne samo zadovoljni već oduševljeni – što je ujedno ne samo jako teško nego i vrlo dobrodošlo!
  • činjenica da je moguće customizati opremu je sick: mogućnost logoa u cijeni (btw. autor me je iznenadio tim detaljem!) + neka oprema poput torbe za stativ se može naručiti u centimetar na mjeru je zaista odličan bonus feature!
  • sve u svemu neočekivano rafiniran, kvalitetan i dobro finiširan krajnji proizvod gdje je omjer uloženo/dobiveno jednostavno izvrstan. Ruku na srce, za ovu cijenu dobivate premium proizvod sa customizable featurima za gotovo ekonomsku cijenu! Mislim da bolje od toga ne može.

 

Prvi dojmovi su uvelike premašili moja očekivanja o ovom relativno nepoznatom domaćem (Bosanskom) proizvođaču.

 

Kao glavne prednosti ovog proizvođača vidim kvalitetne materijale, mogućnost brendiranja, custom pristup izradi i kvaliteta završne obrade i finiša.

 

Nema lagera već se svaki proizvod radi po narudžbi i to je usko grlo cijele priče jer se izrada torbe (za potpuni custom pristup) čeka i do 20 dana izrade. Za kraj, cijena je zaista fenomenalna. Ne bi me čudilo da neće dovijeka biti ovako povoljno jer ako proizvođača zatrpa masu narudžbi, jedini način da se zadrži kvaliteta, odrade sve želje i isporučuje i dalje vrhuska roba – onda je logičan potez dizanje cijene (što bi i dalje bilo više nego pametna investicija sa strane korisnika!). Ukratko, ljudi grabite dok ima jer je ovo jedinstvena prilika da iz susjedne države pazarimo vrhunske torbe, custom proizvod!

Za više informacija i sve upite slobodno upitajte tu:

info@protectorbags.com

Asortiman: www.protectorbags.com/product-category/torbe-za-foto-opremu/

 

Toliko do mene do vloga, čujemo se uskoro, a ja nastavljam korištenje i testiranje do video reviewa!