Drugačije kuće za odmor (fotografije, detalji, rješenja)

Kroz godine sam imao privilegiju fotografirati niz zanimljivih kuća za odmor. Ove godine sam vidio puno drugačijih rješenja i projekata kojima se vlasnici žele razlikovati na tržištu kuća za odmor. Samo tržište postaje prenapučeno i drugačije kuće za odmor mogu lakše opravdati visoku cijenu smještaja i potencijalni kupci ih lakše primjećuju pri pretragama.

Drugačija, zanimljiva rješenja u samim kućama postaju predmet priče i intrige, a to je ono što svaki branding treba. Nešto drugačije, nešto odlično.

U prilogu sam pripremio set fotografija i kuća koje su me se dojmile svojim pristupom ovoj temi. Bilo da govorimo o samom izgledu, funkcionalnosti, osobnosti, ekscentričnosti ili luksuznosti/prostranosti – svaka od ovih kuća nudi nešto zanimljivo.

 

Na adresi Pojana 12 u srcu Vrbnika pronaći ćete kuću za odmor koja ističe tradicionalnost i ljepotu starine koje vlasnik iznimno cijeni. Umjetnine lokalnog umjetnika Ivana Volarića Piturića krase mnoge dijelove ove kuće, a uz veliki izdatak i brigu investitora te nadzor konzervatora sačuvana je duša starog grada i ljepota od davnina. Iako je sve kompletno renovirano, osjeti se taj stari duh i prošlost na svakom koraku…

 

Ova lijepa vila u Brusićima nudi mnogo po pitanju sadržaja. Detaljno o villi Laura možete pročitati OVDJE, a ono što sam htio istaknuti su sadržaji za djecu. Kućice u šumici uz kuću te staza za natjecanje s konjićima i autićima. Ovdje je zaista riječ o imanju za odmor tako da je prostor nije bio limitirajući faktor investitorima koji su mudro iskoristili ovu prednost za dodatne sadržaje:

 

Margari villas konceptualno nude nešto potpuno drugačije. Vrlo je rijetko (ali i predivno) vidjeti ovakvu hrabrost kada govorimo o konceptu kuća za odmor. Inspiraciju crpe iz naših mergara, a prostorno i vizualno izazivaju gledatelja i često je rezultat oduševljenje. Niz kućica u masliniku okružene su mediteranskim biljem i čitav ambijent odiše opuštanjem i ljepotom življenja. Specifičan bazen, razni kutevi i mjesta gdje se možete odmarati gotovo su neiscrpni, a za više fotografija svakako pogledajte OVDJE BLOG.

 

Ova kuća u Gostinjcu me oduševila po nizu detalja koji su pokazali da je puno razmišljanja i planiranja išlo u izvedbu ove kuće. U bazenu je predviđen jedan dio za ležaljke i taj detalj me se dojmio jer nisam imao slično prilike vidjeti do sada na Krku. Osim tog sjajnog detalja, uređenje, stara kočija, škure sa biljem te uredan vrt iza objekta, osvjetljene stepenice na ulazu te prava, slatka konobica u kući pokazuju da im je bitno da svaki detalj ispriča dio priče…

 

U Vrbniku sam nedavno također fotografirao kuću iz OVOG BLOGA. Predivan pogled na grad, apsolutno savršeno iskorištena parcela, puno toplih detalja u samoj kući pokazuju da je vlasnicima bilo bitno da goste ne dočeka tipski, prazan objekt već kuća u kojoj će se osjećati sjajno i kao kod kuće. Goldfisch brand ide dalje i ispunjava želje svojih gostiju!

 

Villa Piano u Pinezićima je kuća koju je arhitektonska vizija i dan danas zadržala relevantnom i privlačnom. Osim specifičnog oblika bazena kuća je puna geometrije i zanimljivih detalja/rješenja…

 

Villa Modruna u crikveničkom zaleđu je u potpunosti okružena zelenilom, a na tri kata nudi zaista mnogo! Spavaonice su raspoređene na svakom katu, a od sadržaja ima wellness zonu, bazen, prostranu kupaonu s kadom te Feng shui vrt na najvišem katu.

 

Istra je puna lijepih kuća za odmor, a nedavno sam imao prilike fotkati jednu od njih imenom Paradise of Istria. Za više fotografija pogledajte i njen BLOG. Ono što je kod nje drugačije jest veličina imanja, lokacija te luksuznost na kojoj se nije štedjelo.

 

Kroz godine su se također počeli ukazivati standardi kuća za odmor. Dizajn, raspored soba, uređenje… neke stvari ili ideje možemo naći u više kuća ali često u drugoj funkciji. Evo nekoliko primjera koje su mi se dopali zbog specifičnosti:

(Kuća pravilnog tlocrta u Poljicama ima odličan detalj dijela bazena koji je namjenjen kupanju najmanjih kupača s ograđenim prostorom i plićinom koja će im pomoći u tome)

(Iako nije samostojeća kuća za odmor već dio veće kuće – ovdje je predivno iskorišten prostor, sve ima svoje mjesto, svrhu i izgleda sjajno!)

(Villa Harmony na Vrhu je rezultat višegodišnjeg iskustva vlasnika u iznajmljivanju kuća za odmor i to se vidi u skladu svih aspekata kuće u interijeru i eksterijeru)

 

(Villa Seven 4 i elegancija u žutim nijansama)

(Nekada je lokacija sve, a ova kuća za odmor u Istri svakako ima predivnu, zelenu i izdvojenu lokaciju gdje će gosti moću uživati u intimi u potpunosti)

(Villa Ive jedna je od najfotogeničnijih kuća za odmor na otoku Krku, a bugenvilija u punom cvatu samo još pridodaje toj predivnoj kombinaciji kamena i plavih škura)

 

Nadam se da vam se sviđala ova serija fotografija i kuća za odmor koje sam pripremio za vas u ovom blogu, kada bude nova lista spremna objavimo! Čujemo se uskoro!