Fotografiranje apartmana – tehnike i savjeti

Veliki dio noćenja se ostvaruje upravo u privatnom smještaju, a bookiranje se odvija preko fotografija koji su glavni medij za oglašavanje apartmana i smještaja.

Kod samog oglašavanja smještaja ljudi rade u pravilu iste greške (ili dobre stvari) pa bi u članku prošli nekoliko detalja vezano uz tu temu stoga krenimo redom!

 

1. Smisleni kadrovi – u gomili detalja ili mogućnostima se čovjek može izgubiti. Svaku fotografiju bi trebalo gledati kao razumnu cjelinu i treba stati te razmisliti što poručujemo fotografijom, što mora biti u kadru i treba li se uvijek prikazati najširi kut ili to nije smisleno u datom trenutku.


app1 app2 app3

 

2. Pogled na more – čest argument u reklamiranju naših smještaja je upravo pogled na more te se on svakako treba adekvatno ukomponirati u fotografiju.

 

app2-2

 

3. Obrada fotografija – oko obrade fotografija se često lome koplja, kao svaka subjektivna stvar svatko ju gleda na svoj način ali gotovo u pravilu za fotografiju u turizmu malo više svjetla te boje nego što je u stvarnom životu funkcionira odlično u marketingu. Gledatelji to pripisuju profesionalnoj fotografiji te ne uzimaju za zlo malo uljepšavanja stvarnosti. Isto se podrazumijeva i za široke kuteve koje većinom mogu napraviti samo osobe sa profesionalnom opremom.

 

app4 app5

 

4. Razlike u kontrastima – profesionalnci lakoćom rješavaju visoko-kontrastne situacije u fotografijama poput velikog izvora svjetla u kadru (prozor/vrata/balkon) te time povećavaju mogućnosti kadra ali ako se tehnički ne odradi fotografija dobro ona radi kontra-reklamu i to je velika šteta. Uvijek treba iskoristiti puni potencijal kadra te prostora pred vama!

 

app6 app7

 

5. Kupaonice i detalji – kod fotografiranja apartmana i smještaja detalji poput spuštene wc daske i otvorenih roleta se podrazumjevaju ali nikada nije na odmet spomenuti ponovno. Sva svjetla u kadru bi trebala biti upaljena, noćne fotografije također imaju svoju čar i prerijetko se rade u svrhu oglašavanja smještaja! Detalji često daju potpuno drugačiji osjećaj i atmosferu u kadru i nezamjenjivi su segment fotografiranja apartmana, kuća za odmor i smještaja općenito. Širi kut je klinička slika smještaja ali detalji su ti koju mu udišu karakter i ljepotu!

 

app4-4 IMG_8766 FK3A5308

 

Copyright @ www.srdjanhulak.com