Fotografiranje apartmana (usporedba tehnika)

Svi će se složiti da su odlični promotivni materijali vaših apartmana i kuća za odmor presudni za dobru popunjenost smještaja. Danas postoji mnogo kanala putem kojih ljudi dolaze do smještaja ali “marketinška higijena” ostaje ista – dobre fotografije nose vaš dobar glas daleko!

Ali toliko je raznih alata za fotografiranje; uz mobitele tu su i fotoaparati svih vrsta i još više različitih objektiva. Kako to utječe u konačnici na fotografiju? Koliko je tu obrada bitna? Na sva ta pitanja odgovaramo u ovog edukativnom blogu na najbolji mogući način – fotografijama!

Slijedi serija fotografija uz objašnjenja s čim su fotkane, na koji način i kako to utječe na konačan proizvod tj. fotografiju vaših smještaja i apartmana.

 

Dnevni boravak

 

(iPhone 5s – bez obrade)

 

(profesionalni DSLR – 12mm objektiv – bez obrade)

 

(profesionalni fotoaparat + 17mm + obrada)

 

(profesionalni fotoaparat + 12mm + obrada)

 

Kuhinja

(iPhone 5s – bez obrade)

 

(profesionalni fotoaparat + 17mm + obrada)

 

(profesionalni fotoaparat + 12mm + obrada)

 

Na pitanje kako postaviti stan, paliti svjetla ili ne stavljam vrlo očitu usporedbu koja može pomoći pri odluci…

(Bez rasvjetnih tijela)

 

(Sa upaljenim rasvjetnim tijelima)

 

Kupaonica

(iPhone 5s – bez obrade)

 

(profesionalni fotoaparat + 12mm + obrada)

 

Nadam se kako vam je ovaj edukativni članak jasno i vizualno prikazao prednosti i mane nekoliko vrsta fotografiranja i koliko je bitna obrada (tj. kako izgleda kada fotografija nema obrade).

Kod cijena fotografiranja također treba uzeti u obzir da u cijenu ne ulazi samo vrijeme, oprema i znanje fotografa već i obrada za kompjuterom koja iziskuje dodatno znanje, vrijeme i napor da bi se isporučila maksimalna kvaliteta fotografija apartmana i smještaja.

 

(Primjer pro-setupa za fotografiranje apartmana, uzimanje materijala)