Fotografiranje villa (Villa Baronessa)

Fotografiranje villa je zahtjevan zadatak koji ne treba požurivati. Fotografiranje ove krasne ville je zahtjevalo gotovo tri sata na terenu. Villa Baronessa je impresivno zdanje u Lovranu koje ima mnoge prednosti. Osim krasnog izgleda tu je layout terena, privatna plaža, mnogi detalji u samom dvorištu i lokacija te pogled samo su dio priče.

Svaki od tih djelića treba dobro dokumentirati i s njima stvoriti kompletnu sliku za sve one koji požele uživati u Villi Baronessi. Temeljito sam uživao dok sam dokumentirao ovaj zadatak sa kopna i iz zraka.

Evo nekoliko foto-dojmova sa fotografiranja:

 

Lokacija:

 

*Napomena: 

Dodatna opaska oko fotografiranja. Često vlasnici villa i kuća za odmor imaju pitanje što sa dekoracijama. To je u potpunosti odluka vlasnika i njihovog ciljanog efekta. Na otoku Krku sam vrlo rijetko fotografirao kuće za odmor kompletno bez dekoracija. To nipošto nije greška već subjektivan dojam vlasnika da to nije potrebno. S druge strane imamo ekstreme u dekoracijama gdje ljudi znaju gotovo i pretjerati. Što je optimalno? Po meni nešto između ako ciljate najbolji omjer uloženo/dobiveno po pitanju efekta kod gledatelja.

Villa Baronessa je imala čistu situaciju kada smo fotografirali. Dekoracija gotovo da nije bilo ali cijela priča ove ville definitivno ima jedan drugačiji tonalitet nego klasična kuća za odmor na Krku, stoga razumijem rezoniranje vlasnika. Svakako se fotografijama dočarala bit i ljepota ovog zdanja, a dekoracije to ne bi drastično izmijenile. OP autora