iFlight Nazgul5 Evoque F5 recenzija

Već dulje vrijeme sam maštao o FPV dronu. Kako sam bio isključivo korisnik DJI dronova do sada (Phantom 4 i sada Mini 2) prvo sam puno čitao o DJI FPV dronu. No kroz nekoliko recenzija shvatio sam da ova varijanta DJI drona nije ispolirana ni na kojem polju ali najgore od svega IQ nije na razini. Čitajući i tražeći dalje polako sam proučavao iFlight brand, također kinezi. Kroz istraživanje shvatio sam se zapravo i neću jako daleko udaljiti od DJI sustava ako se odlučim za Nazgula jer moja varijanta je BNF DJI. To znači da za let treba DJI controller i FPV naočale.

Konačno je odluka pala i naručio sam zvijeri… 2x iFlight Nazgul5 Evoque F5 6S DJI BNF Deadcat varijante su došle!

Preko mjesec dana sam vježbao u simulatoru i pun iščekivanja sklopio sam Nazgula i kliknuo prvih par fotki:

*Radi se o ispoliranoj verziji Nazgul serije, u trenutku pisanja nije najnoviji, izdali su u 6tu inačicu.

Vizualno je dron san snova. Raj s bojama, LEDicama, formama i konstrukcijom. Sklopljen je kao tenk, vrlo uredne unutrašnjosti i fine težine. Djeluje kao zvijer u svakom smislu riječi!

Spajanje na DJI sustav naočala i kontrolera ide bez problema. Odlučio sam se za 6S verziju sa DJI BNF sustavom kako bi dobio maksimum od performansi u HD sustavu. Nisam se odlučio na analognu varijantu. Pošto je ovo moj prvi FPV dron, želim dobro naučiti sustav letenja, snimati s novim alatom i pružiti drugačiji vizualni doživljaj u svojim videima. Moj dugogodišnji projekt “Ljepote otoka Krka” savršen je za ovakav jedan stroj. Odmah sam počeo vježbati i kada sam stekao dovoljno iskustva, počeo sam ići i snimati stvari sa “liste za odstrel”, za trailer…

 

Evo i kako izgleda moj setup na terenu:

 

Koji su dojmovi u letu?

FPV je drugačiji svijet od klasičnih dronova – u SVAKOM pogledu! Feeling, težina, mogućnosti, sve je 10x. Dron ne mogu za sada usporediti s niti jednim drugim FPV dronom jer nemam to iskustvo ali ovo sto osjetim kada letim, ovo je zaista dobro naštelan, izbalansiran dron (iako je deadcat, a ne X verzija!). Ovo je jedna specifična niša i put kojim čovjek može ići ako se odluči za ovaj tip drona. Budite spremni na mnoge poteškoće, težinu učenja novih vještina i fleksibilnost. Svaki let je lekcija, svaki novi dan je novi izazov <3 Ako ste karakter kojem to paše – go for it!

 

Prvi rezultati video rada?

Pogledajte u prilogu novi Amazing Krk trailer o prirodnim ljepotama otoka Krka:

Foto/video: www.srdjanhulak.com