Izložba “Snaga žene”

Prije više od 10 godina, podigao sam fotoaparat sa nakanom da promijenim svoj život. Htio sam doznati više nego što sam tada znao. Htio sam biti bolji, pomoći drugima, htio sam dotaknuti slobodu.

Na tom putu mnogo je ljudi koji su mi pomogli. Gestom, savjetom, svojim trudom… svojim pristankom! Svojim DA na pitanje: “Hoćete li stati pred moj objektiv?”

Godine su prolazile, fotografija je bilo sve više, život je tekao dalje ali sjećanja… trajne uspomene su ostale. To je čar fotografije.

Približavao se Dan žena i gđa. Milena me je upitala bi li htio svojim fotografijama uljepšati događanje u Hotelu Maritim kojeg je ona autor. Kao iz topa, rekao sam može! Tema je bila “Snaga žene”.

Deset fotografija većih dimenzija, reče Milena. Tako i bijaše – 10x A1 fotografija u crno bijeloj tehnici!

 

Postav:

 

(Slavonija. 2011. godina. Tatjanina sestra Nataša. U zajedničkom foto-sessionu dvaju hrabrih djevojaka uhvatili smo puno sjajnih fotki. Čestitke modelicama na izdržavanju zime! 30.12. je datum, u zraku kiša i blizu nule, uz bose noge i tanke haljine napravili smo čudo! Volja može sve!)

 

(Moja voljena. Vani je divljalo jugo, ja nešto radim na kompu, a ona se zaleće u ormar i kopa. Sve mi je bilo jasno. Izleće sa haljinom i kaže: “Imam ideju! Hoćeš me fotkati?” Nasmijem se i kažem: “Dakako!” Ovo je rezultat…11 mj. 2019.)

 

(11.9.2011. 17.33h. Mi She. Naša draga Mihaela. Snažna, iskrena, divlja. Ova fotografija je ona i ovakvu ju zauvijek pamtimo. Omiljena fotka i njene majke. Ona inspirira i nakon svog prolaska. Jedinstvena. Naša amazonka!)

 

(Borjana, 23.2.2012. Naša susjeda. Kratki fotosession u stanu. Sjećam ga se kao lijepog, kratkog i iskrenog. Hvala joj na dozvoli objave fotke za izložbu. Predivan portret, druge riječi nemam!)

 

(Sestre Vuleta – Katrin i Andrea, datum je 28.6.2013. Ne mogu vjerovati da je već toliko prošlo od našeg druženja. Mlade, energične i spremne za svaku avanturu! Par nezaboravnih dana trčanja po lokacijama i fotkanja. Hvala vam na povjerenju legende, bilo je zakon!)

 

(Antonela i fotosession na Rajskoj cesti. Kraj ljeta 2012. godine. Bilo je drugačije, bilo je lijepo i iskreno. Hvala joj na vremenu i povjerenju!)

 

(Suzi i njen ljetni session 2012. To je zbilja bila luda godina, puno posla, puno fotki. Drugačiji session i drugačije fotke. Svaka fotka u postavu prikazuje drugačiju stranu žene, a Suzanina silueta je svakako zamrznula eleganciju u vremenu taj dan!)

 

(2014. godina. Glavotok, family izlet i njih dvoje. Taja i Viggo. Dvoje istih. Zajedno onda, zajedno i sada. Predivan trenutak i predivan period u našem životu. Naša obitelj raste <3 Žena i njen dar života! )

 

(Zagreb i Tihana. Ples, poletnost, brzina i pokret. To su riječi kojima bih sumirao njene portrete. I osmijeh! Bez obzira na sve – osmijeh i skok!)

 

(Svima poznata Ana. Prvakinja. Snažna, energična, iskrena i sretna. Oličenje mladosti i snage u jednom. Kick ass Ana! Neponovljiva!!!)

 

Smisao izložbe je bio vizualno prikazati Snagu žene. Njene vrline. Njene moći. Njene razne strane.

Snaga, ljepota, hrabrost, mladost, nepokolebljivost, jedinstvenost, krhkost, božanstvenost.

Sve to i više.

Žene.