Priča vašeg smještaja – marketing kroz fotografije!

Ponuda smještaja u turizmu varira od skromno namještenih apartmana do “ganc novih Ikea” apartmana. Od kuća za odmor sa bazenima do smještaja koji precizno ciljaju tržišne niše ili skupine ljudi (pet friendly smještaj).

Kroz svoj rad imao sam priliku surađivati s ljudima koji su imali jasnu viziju svojih smještaja te sam im u tom slučaju mogao pomoći ciljanim foto i/ili video materijalima.

Uz veliku ponudu na tržištu bitno je razlikovati se, a to se najbolje radi kroz ciljane i izvrsne materijale koji pričaju priču. Kolega sa portala hrturizam.hr (Goran Rihelj) to zna najbolje; činjenica da trebamo biti naratori priča u turizmu je kod nas nažalost još uvijek samo geslo!

U ovom blogu vas pozivam da na primjerima pogledate kako smo pomogli ljudima da brendiraju svoje smještaje kvalitetnije kroz priču!

 

1. Primjer vile sa pričom:

FK3A5495pText

 

Video za Villu Vicenzu:

 

 

2. Pet friendly smještaj

Gđa. Anita u Polju blizu Šila posjeduje nekoliko apartmana pet-friendly karaktera te u ponudi ima i bazen (isto dostupan ljubimcima). I sama ima tri psa koji su osvajali mnoge šampionate i svakako možemo reći da je ovo smještaj ljubitelja ljubimaca za ljubitelje ljubimaca.

IMG_6169 FK3A2933 FK3A2929

 

3. Villa Mentha je kuća za odmor u Garici na otoku Krku čiji je smještaj već u startu fokusiran prema strancima njemačkog govornog područja, a za njih sam fotografirao Yoga session kao dodatnu ponudu koju se može naći u njihovim smještajima – uz odličan smještaj i odmor za dušu!

 

FK3A4660

 

4. Ukusno uređeni detalji u kućama za odmor

Kuće za odmor su smještaj vlastite kategorije za koje se luksuz i prostranost podrazumijevaju ali prezetacija detalja i smještaja kroz priče unutar prostorija pomoći će da svaku pojedinačno istaknemo na svoj način! (Za više detalja o fotografiranju kuća za odmor pogledajte OVDJE!)

a) Villeta Krk – džepna kuća za odmor koja se izdvaja osebujnim stilom i neodoljivom atmosferom!

IMG_8782 IMG_8815 IMG_8834

b) Kuća za odmor u sv. Ivanu Dobrinjskom je ukusno uređena kuća koja asocira osjećaj odmora već na prvi pogled!

FK3A5308 FK3A5300 FK3A5313 FK3A5317

c) Drugačija ponuda: kuće za odmor su gotovo u pravilu kamene kuće sa bazenima ali ova kuća za odmor u Dobrinju ima u ponudi i unutarnji wellness dio koji itekako pomaže kada je vrijeme lošije te zasigurno može ponuditi dulju sezonu i ekstra prodajni argument u tržišnoj utrci!

IMG_8581

 d) Konzistentna priča i dizajn

Većina smještaja ne pada ne testu lijepih detalja već cjelovite i konzistentne vizualne priče. Dizajn interijera i predmeti u smještaju moraju voditi pogled u istom smjeru i tonu. Kuće za odmor na Korniću koje sam fotografirao svakako djeluju koherentno i smišljeno opremljene:

IMG_9380 IMG_9369

e) Kadrirajte kao da gledate svoj odmor!

 Valamar je postao standard za odličan odmor na odličnim lokacijama. Kada pričamo o kampovima oni su postali sinonim za vrhunski camping i glamping. U primjeru ispod teksta imamo divan kadar sa još ljepšim pogledom za doručak!

FK3A4910

Ako trebate savjet oko brendiranja ili tražite izradu vrhunskih materijala slobodno pošaljite svoj upit putem kontakt forme ili e-maila. Veselim se budućoj suradnji s vama!