Ribanje i ribarsko prigovaranje “na slavonski”

U nedavnom terenskom radu za PP Orahovicu prošao sam dosta lokaliteta u svrsi izradi baze materijala za novi website. Jedna od lokacija su ribnjaci PP Orahovice. Nakon što sam i kod nas na moru imao priliku fotografirati ribare bilo je zaista interesantno i drugačije iskustvo vidjeti na koji način ljudi uzgajaju i love slatkovodnu ribu u Slavoniji.

U prilogu ćete vidjeti foto galeriju mojih crno-bijelih dojmova jednog takvog ulova. (Na znanje: na fotkama je riječ o prijenosu mlađa tj. mlade ribe, iz jednog u drugi ribnjak zbog daljnjeg uzgoja i hranidbe)

Osim što sam ostao oduševljen znanjem i vještinom ribara (koji tamo imaju tradiciju slatkovodnog ribarstva i uzgoja preko 130 godina!) bilo mi je super vidjeti kako odlično funkcioniraju kao tim i kako su efikasni u tome što rade. Točka na “i” je bio trenutak kada sam vidio kako njihov “šef” radi s njima. Šef je pod navodnicima s razlogom jer je g. Miro (zadnja fotka) zapravo njihov vođa i divno je vidjeti kako nema odmaka od ostatka radnika već zajedno s njima, u istoj vodi, radi i zajedno kao tim uspijevaju napraviti odličan posao. Svaka čast Slavonci!

 

Foto galerija: