Vrijedne ruke Krka (blog 1.)

Lica grada Krka je bio predivan, uspješan i odlično prihvaćen projekt. Pročitajte više o projektu Lica grada Krka na ovom LINKU (katalog projekta).

Već neko vrijeme razmišljam o logičnom kontinuitetu tog projekta i rodio se projekt “Vrijedne ruke Krka”.

Projekt ima za cilj prikazati neka od lica iz prvog projekta i dosta novih lica u svojem radnom okružju. Bilo da se radi o hobiju ili poslu, želim prikazati drugu stranu ljudi koje poznajemo. Bilo da se radi o učiteljima, umjetnicima, poslovnim ljudima ili čistačima ulica – svi oni doprinose zajednici u kojoj živimo. U tom smjeru sam već mjesecima radio i dokumentirao neke poslove i ljude. Počinjemo objavama iz projekta sa mladom Andreom Staničić.

Andrea je profesorica likovnog koja je završila akademiju primjenjenih umjetnosti 2008. U Ljubljani 2011. upisuje i post-diplomski studij Umjetnosti i dizajna. U ovom foto-eseju pratimo ju u njenom osobnom radu i umjetnosti koju stvara. Upravo radi na ciklusu koji se bavi tehnikom suhe igle koja ne iziskuje korištenje štetnih kemikalija tj. netoksična je. Motiv je preuzet iz prirode koja ju inspirira. Kao matricu koristila je i skeletnu konstrukciju lista perforiranu prirodnim agensima.

 

Foto-galerija rada za njenu izložbu: